Kust tuli Baby Shower ja kuidas seda tähistatakse?

Pidu tuleb meie ellu mitte nii tihti kui me kõik tahaksime. Aga tulevasele emale on nii oluline olla heas tujus.

Traditsioon korraldada tulevasele emale erilist pidu eksisteerib Ameerika ühendriikides ja Inglismaal juba ammu. Tänapäeval traditsiooni omistavad ka teised riigid. Sel päeval õnnitlevad tulevase ema kõik tema sõbrad ja lähedased ning kinkivad kingitusi. Sellise traditsiooni nimetus on Baby Shower. Selle nimetuse on raske tõlkida, aga kui ikka proovida, siis see on soe “mudilase vihm” – ehk õnnitluste ja kingituste vihm, mis sajab tulevase ema puhul.Aga miks see tava ei ole laiali levinud meie riigis? Kõige pealt eelarvamuste pärast. Üks nendest on seotud sellega, et ei tohi kinkida kingitusi veel sündimata lapsele, ja kõik ostud peavad olema tehtud ainult peale sünnitamist. Ja vaatamata sellele, et meie kõik saame aru, et vankri, pidžaamade ja muude lapsele vajalikke asjade ostmine kuidagi ei saa mõjutada tema tervist, kuskil sees tulevane ema ikka kahtleb.

Samal ajal enamik emasid ostavad rõivad oma tulevasele lapsele juba enne sündi, sest on nii meeldiv jalutada poodides oodates oma lapse ja valida temale parimaid asju. Peale sünnitamist sellist võimalust enam ei ole, sest laps vajab väga palju tähelepanu.

Kuninganna Victoria ajal selline pidu toimus peale sündi

Kui Inglismaal valitses kuninganna Victoria, sellised üritused toimusid peale sündi. Aga mitte eelarvamuste pärast – tol ajal arvati, et on sobimatu vastu võtta külalisi raseduse ajal. Külaliste seas olid ainult naised – sõbrannad ja sugulased, kes valmistasid selle puhul igasuguseid asju lapse jaoks. Ainult vanaemad ei pidanud meisterdama kingitusi ise, sest nad andsid edasi perekonnale kuuluvaid hõbeesemeid.

Baby Shower tänapäeval

Täna see pidu ei ole enam nii formaalne nagu vanasti ning selle tähistamine toimub tulevasele emale sobival ajal – kasvõi viiendal raseduse kuul, või hoopis kaheksandal. Pidule on nüüd kutsutud ka mehed. Aga samas peamised põhimõtted on jäänud samaks – pidu ei pea olema liiga pikk, sest tulevane ema kiiresti väsib sel ajal. Tavaliselt, sel päeval pakutakse kergeid suupisteid ja ilusat magustoitu.

Mida originaalsem – seda huvitavam

Kuidas kaunistada pidu, et see oleks unustamatu?

Baby Shower – on temaatiline üritus. Tulevasele emale ette valmistatakse spetsiaalne kuninglik troon. Sel ajal on juba teada lapse sugu. Kui on oodata poisi, siis pidu kaunistatakse helesinistes toonides, kui tüdruku – heleroosa toonides. Kõige lihtsam on kaunistada ruumi vastava värvi õhupallidega. Aga need võivad olla ka peokaubad, mis sobivad nii tüdrukutele, kui ka poistele – näiteks, Rock-a-bye baby sarjast laste peo dekoratsioonid.

Kui on tulemas kaksikud – poiss ja tüdruk, siis, näiteks, Jennifer Lopez kaunistas peoruumi roosa ja helesinise Swarovski kristallidega, mis oli väga särav ja pidulik.

Torti saab kaunistada söödavate beebisussidega, ja kogu kaunistused võivad olla beebi temaatikas. Kasutada saab kõike – laste mänguasju, riideid ja muid asju, kõik sõltub ainult teie fantaasiast.

Menüü koostades saab ka vaadata, mis valikut tegid kuulsused. Näiteks, Jessica Alba pakkus oma külalistele tiigerkrevetid, röstitud kana ja ekleerid kreemiga. Sheryl Crow on aga tervisliku toidu pooldaja ja pakkus külalistele orgaanilist toidu – bioloogiliselt puhtad koogid, mahlad ja mustikast tehtud kokteilid.

Kingitused – kasulikud, praktilised ja täis fantaasiat

Kõik külalised toovad praktilisi ja kasulikke kingitusi. On väga mugav, kui tulevane ema ette valmistab ise nii nimetatud wishlisti, kus iga külaline leiab mida kinkida ja ei hakka mõtlema “Mida kinkida?”. loomulikult külalised saavad kinkida midagi väljaspool listi, aga on väga oluline kaunistada oma kingituse. Võib kinkida traditsioonilist korvi lapse asjadega ja sokkidest tehtud roosidega. Keegi võib kinkida lastepoe sertifikaati või hoopis lubada viia oma autoga sünnitusmajja kasvõi kell kolm öösel või anda lubadust istuda lapsega, kui ema tahab välja minna. Olge loomingulised ja kindlasti mõtlete välja midagi erilist.

Mõnikord  tähistades Baby Showeri korraldatakse igasuguseid ühiseid mänge. Näiteks, igaüks kirjutab lehe peale, mida tema arvates külalised kinkivad tulevastele vanemate. Nimekirjas peab olema 10 punkti, ja kes arvab kõike ära – saab kingituse.

Sel päeval saavad kingitusi mitte ainult tulevased ema ja isa. Nemad omalt poolt ette valmistavad kingitusi oma külalistele ka – kommid, šokolaad, pildiraamid või mingi muu pisiasi.

Lai valik peokaupa Baby Showeri korraldamiseks on Happymania.ee e-poes:

Beebi ja rasedus

Õhupall It’s a girl

1.99