Eestlased korraldavad üha rohkem beebipidusid

Beebipidude või siis baby shower, nii nagu inglise keeles seda nimetatakse, on läänemaailmas tulevaste emade jaoks populaarne traditsioon. Selle eesmärgiks on kinkida emale kingitusi, mida võib tal lapse saabudes vaja minna.

Viimasel ajal on see traditsioon jõudnud ka Eestisse ja on järjest rohkem hakanud populaarsust koguma. Beebipidu peetakse tavaliselt 2 kuud enne lapse sündi ning samas tähistatkse sellega koos ema töölt koju jäämist.

Sotsiaalmeedias läbiviidud küsitluses selgus, et vahest on beebipidude korraldajad emad ise, kuid enamasti on selleks siiski sõbrad ja tuttavad. Tulevasel emal ei jätku selleks lihtsalt aega ega energiat.

Küsitulsele vastasid 245 naist, kellest 70% (171) arvasid, et beebpeod on tänapäeval hea viis tähistamaks peatselt saabuva uue ilmakodanku sündi. See muudab samas ka tulevase ema raseduse rohkem värvikamaks ning pakub võimaluse rutiinist välja astuda ning lihtsalt lõõgastuda sõprade seltsis. Üks emadest ütles nii: ” Ma arvan, et see on hea traditsioon. Esiteks, tähistamisi ei ole kunagi piisavalt, teiseks rasedad lihtsalt vajavad rohkem positiivseid emotsioone. Mina ise tegin beebipeo ja see oli suurepärane: lilled, kingitused, lahked sõnad ning südamlikud jutuajamised. Me vajame seda kõike. Õnnelik ema ja õnnelik beebi.”

Küsituses osalejate seas oli ka emasid, kes kahetsesid, et nad ei korraldanud beebipidu kui selleks oli võimalus. Nüüd peale lapse ilmale tulekut on sellist laadi pidude pidamine pigem nihkunud tahaplaanile.

Oli ka vastandlike arvamusi. 30% küsitletutest arvas, et tähistamisega ei tohiks liiga vara algust teha, sest see võib olla halva endeline. Pigem tähistada siis, kui laps on juba edukalt ilmavalgust näinud. Oli ka arvamusi, et sõbrad ja tuttavad võivad kokku saada ja õnnitleda tulevast ema spontaanselt, ilma suurema planeerimiseta.

Peab mainima, et enamik eesti naisi juba peab beebipidusid ning meenutavad neid hetki rõõmuga, see kuidas nad istusid sõpradega restoranis või kodus. Üks emadest isegi meenutas, kuidas tema beebipidu oli korraldatud veepargis.

Paari aastaga on tekkinud väga palju erinevaid ettevõtteid, kes organiseerivad beebipidusid ning samas on ka hulganisti temaatilisi poekesi, kus on müügil vastavad peotarbed ja kaunistused.

Happymania.ee e-poest leiad igasugust kaupa Gender Reveal või Baby Shower peo korraldamiseks: