10 nippi kuidas ette valmistada laste sünnipäeva

Nüüd me tahaksime jagada teiega mitu nippi, kuidas iseseisvalt ette valmistada stiilne laste pidu, mis oleks ilus vahva ere ja meeldejääv nii lapsele kui ka tema sõpradele.

1   Eeskätt tuleb otsustada, millist põhitemaatikat kasutada peo kaunistamisel. Väikesed lapsed alati ootavad oma sünnipäeva ja nende jaoks see on tihtipeale aasta tähtsaim sündmus. Nendel on oma lemmikkangelased muinasjuttudest ja multifilmidest, ja sünnipäev on väga hea võimalus nendega kohtuda.

Kõige väiksematele lastele tihtipeale vormistatakse pidu õrnades roosa ja helesinistes värvides, kuid kindlasti see ei ole reegel. Näiteks, tüdrukule võib korraldada tee tseremooniat, kasutades peokaubad seeriast “Alice imedemaal” või teha peo põhiteemaks tsirkuse, kasutades peotarbed seeriast “Mudilaste tsirkus”. Valides teemat võib lähtuda erinevatest asjaoludest nagu lapse nimi, tema huvid, lemmik muinasjutu või multifilmi kangelane.

2 Kui me räägime kodu väljaspool peost, siis me soovitame eelnevalt kokku leppida lastetubadega, restoraniga või fotostuudiotega ja broneerida teile sobivat aega lapse sünnipäeva pidamiseks. Tehke seda vähemal 1-2 kuud enne tähtpäeva. Mõned eriti populaarsed mängutoad on täis isegi varem.

Valides kõige paremini sobiva kohta tuleb lähtuda peo üldisest stilistikast, ruumi pindalast ja külaliste arvust. Kõige paremini sobivad mängutoad valgete seintega, suurte akendega ja hea valgusega.

Tuleb pöörata tähelepanu, et mõned peoruumid ei luba riputada seintele igasuguseid paberkaunistusi, kasutades teipi ja muid vahendeid, sest need võivad rikkuda seina värvi. Ja isegi juhul, kui see on lubatud, kasutage alati ainult spetsiaalseid vahendeid, et vältida võimalikke probleeme lastetuba omanikutega. Kõik need küsimused tuleb kindlasti läbi rääkida mängutuba omanikuga enne broneeringu kinnitamist.

Planeerides sünnipäeva alati arvestage ka laste režiimiga ning valguse tingimustega. Juhul, kui te broneerite peoruumi talvel õhtusel ajal, siin pöörame teie tähelepanu, et foto ja videosalvestuse tegemiseks tuleb lahendada probleemi lisavalgustusega, kõike seda tuleb arutada fotostuudioga ja fotograafiga enne peo pidamise päeva.

Ärge tehke lastetoa lõppvaliku ainult veebilehe foto alusel, selle asemel tuleb tulla sinna ise ning anda hinnangu oma silmadega. Otsustage enda jaoks, kuhu paigaldada candy bar-i, kus on mugav läbi viia erinevad mängud, kuhu istuvad vanemad ja kus söövad lapsed. Samuti tuleb selgeks teha, milline mööbel on olemas, kas on olemas vajalik nõud, köögiriistad, veeketja ja nii edasi.

3 Dekoreerimisega võib tegeleda professionaalne kujundaja, aga saab ka teha ilusa peo ainult oma pingutustega. Meie e-poes on laias valikus peotooted ja laste sünnipäeva dekoratsioonid, mille abil saate teha peo ilusas stilistikas.

4 Magustoit – iga peo lahutamatu osa. Kõige rohkem lastele meeldivad cake-popsid, cupcake-koogid, sest neid saab kaasa võtta ja mitte istuda laua taga. Ingveri küpsised pulkadel peo stilistikas teevad magusat lauda samuti  ilusamaks. Veel on hea pakkuda külalistele macarons, sefiir ja muud magustoidud. Aga peamine peo üllatus on alati tort, mis on samuti valmistatud kooskõlas üldise stilistikaga. See võib olla kaunistatud sünnipäeva lapse nimega, erikujuline või lihtsalt täis värvilisi marju.

5 Veel üks asjaolu, millele vanemad tihtipeale ei pööra oma tähelepanu – meelelahutusprogrammi planeerimine. Kõik teavad, et kui lapsed sattuvad lapsetuppa, nad hakkavad jooksma igal pool, seega on väga oluline suunata nende energiat mängudesse. Kõige parem viis – kutsuda professionaalset animaatorit, aga võib ka välja mõelda oma programmi, mis meeldiks nii lastele, kui ka nende vanematele. Aga selle programmi on oluline läbi mõelda juba varakult.

6 Võib ette valmistada huvitavat ja meeldejäävat kingitust – plakatit, mille peal on kajastatud kõige olulisemad lapse arengu etapid ja sündmused: millal sündis, esimene naeratus, millal istus, ronis, hakkas rääkima, hakkas käima. Suuremate laste plakatil võib mainida nende spordi saavutused, või head tulemused koolis. Aeg lendab nii kiiresti, et juba varsti lapsed saavad suuremaks, aga sellised stiilsed plakatid säilivad.

7 Kindlasti on hea teha ka lapse sünnipäeva foto-või videosalvestuse. See on väga väärikas kingitus sünnipäevale. Hiljem on ju nii tore vaadata, kui väike ja armas oli laps tol ajal. Piltidest saab aga koostada ilusat fotoraamatut, mis jääb paljudeks aastateks.

8 Sünnipäevatordi küünlade puhumine – on lapse kauaoodatud hetk ja sellesse tuleb suhtuda väga tõsiselt. Juba varakult arutage fotograafiga, kus täpselt lastetoas ja millal toimub küünlade puhumine. Pöörake sellele fotograafi tähelepanu ka ürituse ajal, niimoodi ta kindlasti teeb võimalikult ilusaid fotosid teie lapsest ja ei maga maha selle momendi. Ja ärge unustage võtta tikud kaasa!

9 Väga ilus kui lapse ja vanemate seljas on riided sarnases stiilis, ehk teha nii nimetatud family look. Ei ole kohustuslik, et riided oleksid täitsa sarnased, aga need võivad olla samades värvides ja samuti seotud kogu peo üldise stilistikaga. Samuti võib pakkuda riietuda konkreetsetes värvides peo külalistele. Võib ka tuletada külalistele meelde, et nad võtaksid kaasa vahetusjalatsid.

10 Enne pidupäeva tuleb ka kontrollida, milline muusikakeskus on mängutoas. Kui teil on plaanis näidata filmi või slideshow, siis tasub ka uurida, kas peoruumis on selleks vajalik tehnika ja milline video formaat on mängitav.

Lai valik peokaupa on Happymania.ee e-poes: