Kuidas valida parim öölamp oma lapsele

Poodides on nii suur valik öölampe, aga kuidas valida oma lapsele kõige parimat varianti? Selles artiklis vastame sellele küsimusele, ning kirjutame sellest, millega tuleb arvestada, kui otsustad, millist öölampi osta lastetuppa.

Tuleb mäletada, et öölambid mitte ainult kaunistavad lastetoa, vaid aitavad ka lahendada mõningaid probleeme:

  • juhul, kui laps kardab pimedust, öölamp aitab tal rahulikult magama jääda
  • öösel vanemad saavad vabalt kontrollida, kas lapsega on kõik korras
  • aitab lapsel leida oma mänguasja pimeduses
  • öölambi valguses saab vahetada beebile mähkmeid

Vaatamata sellele, et öölampide kujud on loodud nii, et need meeldiksid lastele, me usume, et kõige pealt need lihtsustavad just vanemate elu.

Lihtne uuesti magama jääda

See on loomulik, et kui kodus on väike beebi, vanemad ärkavad öösel väga tihti. Aga inimeste organism töötab nii, et kui toas on pehme öölambi valgus, siis aju lõpuni ei ärka ning on palju lihtsam uuesti magama jääda. Samal ajal öölambi valgust piisab selleks, et kontrollida oma last ning teha vajalikuid tegevusi.

Odavam, kui jätta valgust koridoris

Mõned vanemad jätavad valgust koridoris ning ei pane lastetoa ust täiesti kinni. Sellist valgust küll piisab, et lapsel oleks turvatunne, aga laelambid tarbivad palju rohkem elektrienergiat võrreldes öölampidega. Seega säästmiseks tasub kasutada öölampi.

On olemas erinevad lastetoa lambid, näiteks, erikujulised portatiivsed öölambid:

Öölamp ükssarviku kujul:

Öölamp pilve kujul:

Öölamp janku kujul:

Väga trendikad on praugu igasugused neoonlambid, mis annavad rohkem valgust võrreldes portatiivsete öölabidega ning samas hästi kaunistavad lastetoa. Näiteks, lambid südame ja pilve kujul kindlasti loovad muinasjutulise atmosfääri lapse toas.

Millele pöörata tähelepanu valides öölampi

On olemas nii palju igasuguseid öölampe ja võib olla keeruline valida just selle, mis sobib teie lapsele. Pea meeles neid soovitusi, kui hakkad valima öölampi:

Pistikupesa asukoht. Sõltuvalt sellest, kus asub pistikupesa, valgus lapse voodi kõrval võib olla liiga palju või liiga vähe. Kui asukoht ei ole mugav, siis tuleb valida portatiivset öölampi, mis võimaldab panna lampi just sinna, kus valgust on kõige rohkem vaja.

Taimeri olemasolu. Taimer on mugav öölambi funktsioon. Lihtsalt vajuta vastavat nuppu ning öölamp kustub teatud aja pärast. Paljudele vanematele meeldib sellise funktsiooni olemasolu, sest tänu sellele tarbitakse vähem elektrienergiat ning arved tulevas ka väiksemate summadega.

Ekstra funktsioonid. Peamine öölambi funktsioon on pehme valguse olemasolu. Kuigi võib ka osta lampi lisafunktsioonidega. Näiteks, sellised:

  • muusika, mis aitab lapsel magama jääda
  • lambid, mis muutuvad oma värvi
  • maagilised snow globe lambid, mille sees keerlevab lumi või glitter

Aga mida rohkem lisafunktsiooni lambil on, seda kallim on tavaliselt nende hind.

Siin on veel mõned näited lampidest, mida saab osta lastetuppa:

Happymania.ee e-poes on valik öölampe. Tutvuge sellega ning äkki just sealt leate kõige sobivama just teie lapsele lampi.